Az arctisztítás menete a kozmetikusnál

Az arctisztítás fontos része a bőrápolásnak, hiszen segít eltávolítani az eltömődött pórusokat, a felesleges faggyút és a szennyeződéseket a bőrről. Az arctisztítás során a kozmetikusok számos lépést követnek, hogy a vendégek bőre egészséges és ragyogó legyen. Az alábbiakban bemutatjuk az arctisztítás lépéseit a kozmetikusnál.

1. lépés: Bőrtípus és állapotfelmérés

Bőrtípus és állapot felmérése

Az arctisztítás első lépése a bőr állapotának és típusának felmérése. Ez segít a kozmetikusnak kiválasztani a megfelelő termékeket és eljárásokat az arctisztítás során. A bőrtípusnak megfelelő termékek használata segít abban, hogy a bőr ne legyen túlzottan száraz vagy zsíros.

2. lépés: Arc letisztítása

Arc letisztítása

A második lépés az arc letisztítása. Ebben a lépésben eltávolítjuk a sminket, a szennyeződéseket és az egyéb szennyező anyagokat a bőrről. Ez általában egy tisztító gél vagy hab segítségével történik, amely eltávolítja az olajokat és a szennyeződéseket a bőr felszínéről.

3. lépés: Arcradírozás

Arcradírozás

A harmadik lépés az arcradírozás, amely eltávolítja a bőr felszínén lévő elhalt sejteket és pelyheket. Ezzel a módszerrel a bőr tisztább és egészségesebb lesz, és elősegíti a pórusok eltömődésének megelőzését. Az arcradírozás a bőrtípusnak megfelelő termékekkel történik.

4. lépés: Tonizálás

Tonizálás

Az arctisztítás következő lépése a tonizálás. A tonizáló szer eltávolítja az arc letisztítása során a bőrre kerülő maradványokat, amelyek eltömhetik a pórusokat. A tonizáló szerek segítenek a bőr pH-jának visszaállításában és hidratálják a bőrt.

5. lépés: Arcmasszázs

Arcmasszázs

Az arc masszírozása nemcsak azért fontos, mert kellemes érzést kelt, hanem mert serkenti a vérkeringést, a nyirokkeringést, és ezáltal javítja az arc bőrének tápanyag- és oxigénellátását. A masszázs során a kozmetikus finoman nyomkodja és simogatja az arcot, így eltávolítva az esetleges feszültséget és stresszt. Az arc masszázsa javítja a bőr tónusát, rugalmasságát, és csökkenti a ráncokat is.

6. lépés: Arc gőzölése

Arc gőzölése

Az arc gőzölése elősegíti a pórusok kitisztulását, így hatékonyabbá teszi a bőrápolást. A kozmetikus általában meleg vízgőzt fúj az arcra, ami lazítja a bőrt és a pórusokat is. Ez a lépés nagyon fontos, mert ha a pórusok eltömődnek, az könnyen bőrproblémákhoz vezethet.

7. lépés: Bőrfertőtlenítés VIO készülékkel

Bőrfertőtlenítés VIO készülékkel

A bőrfertőtlenítés egy olyan lépés, amelynek segítségével eltávolítják az arcra kerülő baktériumokat és egyéb káros anyagokat. A VIO készülékkel történő fertőtlenítés egy hatékony és kellemes eljárás, amelynek során az arcra speciális elektromos kefét használnak, amely bőrfelszíni baktériumokat semlegesít.

8. lépés: Pórus összehúzó pakolás

Pórus összehúzó pakolás

Az utolsó lépés a pórusok összehúzása, amely segít megakadályozni a szennyeződések, a por és az egyéb káros anyagok behatolását a pórusokba. A kozmetikus által használt pakolások általában olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek csökkentik a bőr gyulladását és javítják a bőr textúráját.

Az arctisztítás során alkalmazott lépéseknek köszönhetően az arc bőre simábbá, tisztábbá és ragyogóvá válik. Az arctisztítás elősegíti a bőr megfelelő oxigén- és tápanyagellátását, így a bőr egészségesebb és fiatalosabb marad. Az arctisztítás során eltávolított szennyeződések és baktériumok segítenek elkerülni a pattanások és más bőrproblémák kialakulását.

Foglalj időpontot a Szília Szépségszalonba és segítünk!